Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Zorgboerderij Ommersteyn

Stichting Ommersteyn is actief als zorgboerderij in Dilsen-Stokkem. Een 30-tal personen die in een gewone werk- of leefsituatie moeilijk functioneren, komen er op regelmatige basis meewerken in de geitenboerderij, de groente- en fruittuinen, de kaasmakerij en de keuken.

Op de biologische geitenhouderij worden een 500 tal geiten gehouden voor de heerlijke en gezonde geitenmelk. De dieren worden gevoederd met biologische grasklaver, maïs, granen en voederbieten van eigen akkers. Verder is er een hoog- en laagstamboomgaard met verschillende oude rassen appel-, peren-, kersen-, pruimen- en notenbomen.

Ook aan groenonderhoud wordt er gedacht. Met een ploeg van enthousiaste medewerkers wordt met kleine landschapselementen gewerkt aan een mooi stukje Maasland bij het kasteel Ommersteyn.

In de rustieke hoevewinkel worden seizoens- en streekgebonden producten verkocht. Daarnaast fungeert deze elke donderdag als afhaaldepot van Voedselteams.

U kan steeds een kijkje nemen op de boerderijen, tijdens de openingsuren van de winkel op ma, do, zat: 09.00-12.00 uur en vrij: 09.00-17.00 uur.

Info & contact:

Stichting Ommersteyn
de Schiervellaan 5, 3650 Dilsen-Stokkem
T: 089 61 59 63
www.stichting-ommersteyn.be
www.facebook.com/stichtingommersteyn