Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Wijndomein Aldeneyck

Wijndomein Aldeneyck

In het hart van beide Limburgen, in het pittoreske Maasdorpje Aldeneik, vlakbij de cultuur- en terrasjesstad Maaseik ligt de 7 hectaren grote wijngaard van Karel Henckens en Tine Linssen. Op een zonovergoten zuidoosterhelling langs de Maas met een voor wijndruiven uitstekende mineraalrijke kiezel- en grindterroir verbouwen zij met veel passie de Pinot  Blanc, Gris, Noir en Chardonnay.

De Limburgse Maasvallei is de levensader in de beide Limburgen en de droogste en warmste regio in de lage landen. Het warme microklimaat en de unieke stenige bodem garanderen een mineralige, elegante en fruitige smaak. De Aldeneyck Pinot-wijnen werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn.

Elke zaterdag van 10.00 tot 15.00u kan de individuele wijnliefhebber het wijndomein bezoeken en gratis de wijnen degusteren met uitleg over het productieproces.

Een rondleiding door wijngaard, pershuis en wijnmakerij gevolgd door een uitgebreide degustatie is op afspraak en kan je reserveren. (Voor groepen vanaf 15 pers.)

Aldeneyck gaat uw zinnen strelen, edel beroeren en in verrukking brengen!

Info & contact:

Hamontweg 81
B-3680 Maaseik
+32(0)89 56 41 02
info@wijndomein-aldeneyck.be
www.wijndomein-aldeneyck.be

Informatie