Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Maaseik

Maaseik, Parel van het Maasland!

Een unieke combinatie van twee landschapsgebieden: het Maasland en de Kempen.
Maaseik is een regionaal centrum, dat de laatste jaren meer en meer furore maakt als toeristische trekpleister. De centrale ligging in de Maasvallei en de aanwezigheid van uitstekende verbindingswegen maken de weg naar Maaseik gemakkelijk.

De historische markt – de mooiste van België – blijft het internationaal trefpunt, waar de meest uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Kenmerkend zijn de prachtig gerestaureerde panden in Maaslandse renaissance.
Bekend is uiteraard de oudste apotheek van België, die hier in 1704 werd geopend en de tweede rijkste kerkschat in Limburg met onder andere de Codex Eyckensis (oudste evangelieboek van de Benelux, 8ste eeuw) en de oudste textilien van West-Europa. Uniek is eveneens de aanwezigheid van diverse religieuze bouwkunsten in één stad: romaans-gotische kerk, drie barokkerken, laat-gotische kerk, neo-classicistische kerk. Op vlak van de wereldlijke bouwkunst biedt Maaseik bijna alle stijlen (vakwerk, romaans, gotisch, renaissance, barok, 19de eeuw).

De Maaseikenaren zijn vanaf hun geboorte fijnproevers. Het culinair toerisme draait tijdens ieder seizoen op volle toeren en er is voor elke smaak en iedere beurs wat wils.

Info & contact:

Toerisme Maaseik
Markt 45
3680 Maaseik
089/819 290
toerisme.maaseik@maaseik.be  

www.maaseik.be

Informatie